divendres, 13 de juny del 2008

TREBALL MULTIMÈDIA EDUCATIU


En aquest espai hauria d'estar introduït un dels tres treballs realitzats: el treball interactiu, però hem tingut problemes ja que és massa gran i per tant no ens deixa penjar-ho. Si algú està interessat en tenir-ho ens ho fagi saber, nosaltres estarem encantades en fer-vos-lo arribar.



AVALUACIÓ D'UN CENTRE DOCENT




Fitxa sobre l'escola escollida: La Ginesta,Castelldefels

dimarts, 10 de juny del 2008

TREBALL SOBRE LES TIC

Aquest és el meu treball de les TIC a un centre. La Paula i jo vam anar al CEIP Jacint Verdaguer de Castelldefels. Aquesta visita ens va agradar molt perquè cap de les dues no coneixia cap centre tan ben equipat a lo que es refereix a les TIC. A més a més el tracte rebut va ser excelent.
Cal dir que que aqui el powerpoint no te veu, per problemes a l'hora de penjar-lo.



diumenge, 8 de juny del 2008

Sessió 13

El dia d'avui hem dedicat la primera meitat de la classe a insertar una activitat clic. Les instruccions per insertar-la es troben en aquesta pàgina web. L'activitat que he escollit jo es troba al final del blog i l'he escollit entre un munt d'activitats que es troben al catàleg JCLIC.

divendres, 30 de maig del 2008

Sessió 12

Durant la sessió d'avui hem estat parlant sobre els diferents recursos d'educació especial que hi ha. També hem parlat sobre les aplicacions didàctiques de la telefonia IP:
-SKYPE
-VOIP BUSTER
-VOIP STUNT
A classe hem pogut veure com funcionen aquests programes ja que hem trucat a una companya de classe i a un home que estava a Brusel.les. Això, es útil sobretot perque et permet trucar a altres persones de forma gratuïta (pares i mares dels alumnes, persones que estroben a l'extranger...)
A més,hem vist el programa MemoriesOnTv que ens permet fer muntages multimèdia per a la tv.

diumenge, 18 de maig del 2008

Sessió 11

En aquesta sessió vam continuar parlant sobre els perills que tenen les noves tecnologies. Avui hem parlat sobre els mòbils i els videojocs.

  • Mòbils i PDA's
    -Mitjà de comunicació personal
    -Multimèdia
    -Internet
    -Jocs..
  • Vídeo Jocs
    -Pegi:missatges del contingut dels jocs
    -Els videojocs poden generar:
    *Educatiu:
    -Desenvolupament d'habilitats
    -Transmissió de continguts i valors
    -Estimulació de la creativitat...
    *Risc:
    -Adicció
    -Exclusió social
    -Consumisme...

Després de fer això, vam treballar amb un programa anomenat Animoto amb el qual es poden fer videos amb música.
Aqui hi ha el meu video:

dissabte, 10 de maig del 2008

Sessió 10

A la classe d'avui, primer de tot hem vist un powerpoint sobre els perills i riscos que té internet.
-S’ha de protegir als infants dels perills que es troben a Internet
Estaria molt bé que els adults ajudin als infants i expliquin que poden trobar a Internet, ja que poden entrar a pàgines no aptes per la seva edat o trobar-se amb persones que els puguin enganyar.
-Els joves utilitzen Internet per:
Cercar música 13%
Cercar informació 34%
Jugar 17%
Xatejar 36%
També hem vist la diferència que hi ha entre el xat i el messenger: al messenger
tu decideixes qui són els contactes, mentre que en el xat no saps qui hi ha i per tant s'ha d'anar molt en compte, sobretot els adolescents que acostumen a entrar-hi.
Aquest powerpoint m'ha semblat molt interessant ja que mostra els riscos que pot tenir internet i que moltes vegades no ens parem a pensar en ells. Després d'això hem treballat amb un programa anomenat:
Flash Slideshow Maker Professional
La veritat és que aquest programa està molt bé ja que et permet crear un video amb imatges i música inclosa. Així que crec que ho faré servir molt i a més el seu ús és molt sencill.
Per finalitzar la classe hem fet cadascuna de nosaltres un video amb les imatges que volguèssim.
Aquest és el meu vídeo...

http://vayapardetwins.googlepages.com/fotos.swf

dimarts, 29 d’abril del 2008

Sessió 9

Avui hem començat la classe creant un calendrari d'esdeveniments a Google calendar. És interessant ja que podem apuntar tot tipus de coses. A més es pot avisar als amics de tot allò que vols que s'apiguen. El que m'ha agradat més és que pots possar l'adreça on tindrà lloc l'esdeveniment i després amb Google Maps pots visualitzar-ho.
Després d'això, en Josep Maria ens ha ensenyat a penjar la presentació que haviem fet de "Competències TIC per al professorat amb google page creator.
A continuació la podem obrir:

power point unesco

I més tard hem penjat al bloc la mateixa presentació però d'una altra manera més fàcil per als visitants ja que així no la tenen que descarregar, sinò que es pot mirar directament desde el bloc. Ho hem insertat a través del programa anomenat Slideshare. A continuació hi ha la presentació que jo he fet:



divendres, 18 d’abril del 2008

Sessió 8

En aquesta classe hem revisat els blogs de totes les companyes de classe per tal de veure si tots anem actualitzant i portant al dia els blog de l'assignatura. Jo fins al moment ho porto al dia encara que com sempre es podria millorar algunes coses. Després d'això en Josep Maria ens ha ensenyat un video que explicava la web 2.0. Així que la classe ha estat bastant teòrica. Però l'explicació ha estat a partir d'un video que havien realitzat uns alumnes en un treball. També hem vist un powerpoint del Pere Marquès que ha complementat el vídeo anterior. A continuació hi ha el powerpoint:

Finalment, després de fer tot això vam fer la part més divertida de la classe. Vam fer el nostre propi voki per possar-lo al nostre blog. Ha estat molt divertit i penso que això dona un toc divertit i personal al meu blog. He intentat que s'assembli una mica a mi ,encara que no ho he aconseguit molt jeje.

Per crear-se el teu propi voki cal anar a la pagina web següent:

http://www.voki.com

divendres, 11 d’abril del 2008

Sessió 7

Avui hem fet un recordatori sobre els diferents treballs que hem de realitzar al llarg de l'assignatura. Hem fet un document compartit i hem posat el nom de les diferents parelles i el centre on anirem a realitzar un dels treballs. Després d'això en Josep Maria ens ha ensenyat a fer un album de fotos; album de Picassa. La veritat és que ha estat molt interesant ja que en aquest programa es poden fer un munt de coses com pot ser fer un collage, treure la vermellor dels ulls, retocar les fotos,etc.
Finalment ens ha ensenyat com crear un Playlist, això m'ha agradat molt ja que mentre estas al teu blog pots estar escoltant la música que tu vols i en un futur en una aula pots crear un esspai amb totes les cançons que necessites per treballar a l'aula amb els infants.
A continuació hi ha un exemple d'un album picassa amb fotos nostres del dia de la visita a l'Expodidàctica:
Mis fotos

diumenge, 6 d’abril del 2008

Sessió 6

El divendres vam fer una classe molt diferent a les anteriors. La classe va tenir lloc a la Plaça Espanya, ja que des d'el dia 2 fins al dia 5 d'abril es podia accedir al saló de l'ensenyament i a l'Expodidàctica.


Dins de l'exposició de l'Expodidàctica, vam poder visitar els diferents estands que hi havia com el museu de joguets i autòmats de Verdú i Lleida, l'ONCE, milan (diferents companyes van fer un gravat o van pintar), etc. Però entre tots aquests cal destacar l'interwrite. Aquest lloc ho vaig trobar molt interesant ja que ens van explicar les utilitats tan diverses que té la pissarra digital interactiva (es `poden fer gràfiques, estadístiques, integrals, calcular àrees de figures molt complicades,etc). Ademés ens van explicar els diferents tipus de pissarres que existeixen com és el cas de las PRS i la pissarra digital interactiva portàtil. La veritat és que vaig aprendre moltíssimes utilitats que no sabia que es poguéssin fer en un ordinador o una pissarra interactiva.

Finalment vam anar al "xtec.ràdio" on haviem de gravar en directe un conte amb el Pitu. El meu grup vam fer "La rateta que escombrava l'escaleta".
La visita va ser molt gratificant ja que m'ho vaig passar molt bé i vaig aprendre coses que no sabia. A més vaig viure una nova experiència; fer un programa de ràdio en directe.

Sessió 5

Avui hem aprés un munt de coses que ens faran més fàcil la nostra tasca com a alumnes i en un futur com a mestres. Un clar exemple és el document cooperatiu on pots realitzar un treball conjuntament amb altres persones; es veu a l'instant allò que una persona ha escrit. El més interessant és que es pot escriure simultàneament sense haver d'esperar a que una acabi d'escriure.
Així que hem estat provant aquest tipus de document i cada un de nosaltres hem insertat l'adreça del nostre blog en aquest document cooperatiu. Aquesta tasca es pot trobar a la pàgina web següent:
Després d'això hem aprés com insertar un video del youtube o teachertube en el blog. Això ho he trobat molt interessant ja que moltes vegades he volgut descarregar-me un video del youtube i no he pogut ja que no sabia com es feia, fins i tot pensava que no es podia fer.
Per aconseguir insertar un video s'ha de seguir un seguit de pasos:
Primer de tot s'ha de localitzar el video que es vol i a continuació hem d'insertar el codi "embed" com a element de pàgina. D'aquesta manera s'aconseguirà tenir qualsevol video desitjat a les teves mans.
Jo vaig insertar un video que justament tractava sobre les aventatges que té un blog per als infants.

divendres, 14 de març del 2008

Sessió 4

Avui hem visitat i conegut tres portals educatius els quals són:
-Gencat (Departament d'eduació)
-XTEC (portal destinat al professorat)
-Edu365.cat (portal dels alumnes i les families)

Després d'haver vist els diferents portals i les seves aplicacions, hem escollit cinc activitats d'educació infantil del portal Edu365 i hem fet un petit comentari. Les activitats que he escollit són les següents:

El Laberint de la Formiga
És un joc, en el que has de fer que la formiga possi l'aliment al lloc, on senyala la fletxa.








La Bruixa
Aquest joc, consisteix en que la bruixa ha d'intentar esquibar els diferents objectes que apareixen en la pantalla.









Pintem
Aquesta és una activitat que consisteix a que els nens pintin amb diferents colors. A més els nens poden escoltar com es diu aquell color escollit.








Canvia de cara
Aquesta activitat consisteix a canviar els diferents elements de la cara; ulls, boca, nas,etc







És un espai on pots trobar diferents cançons on hi ha la lletra de la cançó i la partitura. A més es pot escoltar la cançó.

Finalment, després d'haver fet tot això en Josep Maria ens ha ensenyat un programa karaoke. La veritat és que és molt divertit i a la vegada pot servir com a recurs per ensenyar als infants la tonalitat d'una cançó, el ritme,etc.
Aquest programa s'anomena Van Basco Karaoke Player

diumenge, 9 de març del 2008

Sessió 3

El primer que hem fet ha estat un recordatori del calendari de treballs per tal de que ens organitzem una mica. En Josep María Silva ens ha explicat i mostrat alguns exemples dels diferents treballs que hem de realitzar en parelles al llarg de l'assignatura, els quals són els següents:
-Treball sobre les TIC en un centre educatiu
-Avaluació d'un material didàctic en diferents possibles formats
-Creació d'un material educatiu multimèdia
També ens ha ensenyat un programa on pots trobar tota mena de sons,etc.
Després d'això ens ha mostrat un objecte totalment nou per a la majoria de nosaltres; la Pissarra interactiva portàtil. La veritat és que ens hem quedat molt sorpreses ja que penso que és un material molt útil i facilita molt el treball de la gent i més concretament dels professors. Això ho hem pogut comprovar amb l'exemple que el professor ens ha dit: un profesor estava de baixa perquè tenia problemes d'esquena i no podia escriure a la pissarra així que amb aquesta nova pissarra podrà exercir el seu treball sense cap mena de problema. Ademés ens ha presentat un nou programa on es pot fer tota mena de dibuixos, fulles de calendari, objectes ja predeterminats, etc. Després en Josep Maria Silva ens ha ensenyat a exportar aquestes imatges a PDF .
Finalment, ens ha ensenyat una manera de descargar-se música. La veritat és que m'ha sorprés molt i ha estat bastant interesant ja que serà una cosa que utilitzi molt.

divendres, 29 de febrer del 2008

Sessió 2

Avui el primer que hem fet ha estat crear un nou compte de gmail per tal de poder enviar i rebre missatges amb més capacitat d'emmagatzament.
Després hem vist un video titulat "tecnologia o metodologia" on ens mostrava que encara que tinguem a l'abast les noves tecnologies, si no es canvia la metodologia a l'aula, no canvia res en l'aprenentatge dels infants. Això ens fa pensar que les noves tecnologies per si mateixes no poden millorar l'eduació. Això s'aconseguirà amb una nova metodologia i per descomptat amb l'ajuda de la tecnologia.
Després del video, el Josep Maria ens ha ensenyat com crear un index automàtic en el word. M'he adonat que fins aquest moment, he fet treball de més ja que al no saber fer-ho d'aquesta manera ho feia molt més laboriós.
Finalment, hem creat el nostre propi blog per tal de que sigui el nostre espai de seguiment i organització del treball que fem a cada classe de l'assignatura i de presentació de treballs.